Πόνος στην μέση ; Οι 3 ασφαλεστερες ασκησεις ! No.1 Bird-Dog !

//Πόνος στην μέση ; Οι 3 ασφαλεστερες ασκησεις ! No.1 Bird-Dog !

Στην προηγούμενη μας ανάρτηση, αναφέραμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν ένας ασθενής βιώσει πόνο στη μέση και ανατρέχει στο διαδίκτυο ώστε να βρει διάφορες ασκήσεις που πιθανώς να τον ανακουφίσουν. Μπορείτε αν δεν το έχετε διαβάσει , να το διαβάσετε σε προηγούμενο blog μας

Υπάρχουν ασκήσεις που μπορεί κάποιος να κάνει, ώστε να ενδυναμώσει τη μέση του χωρίς να υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού; Η απάντηση είναι ναι!

Αρχής γενομένης από σήμερα, θα σας μεταφέρουμε τρεις ασκήσεις ενδυνάμωσης της μέσης και του κορμού σχεδιασμένες από τον Professor Stuart McGill, τις οποίες μπορείτε να κάνετε χωρίς κίνδυνο. Πρέπει όμως να ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Οι ασκήσεις αυτές είναι διαβαθμιζόμενης δυσκολίας . Θα ξεκινήσουμε από τις πιο απλές και στην πορεία θα δείχνουμε όλο και πιο σύνθετες, για αυτό μείνετε μαζί μας !

Λίγα λόγια για την σημερινή άσκηση : Η σημερινή άσκηση ονομάζεται στα αγγλικά Bird Dog . Υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που αναφέρονται στο βίντεο, που θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή. Για παράδειγμα ένα συχνό λάθος σε αυτήν την άσκηση είναι ότι κατά την εκτέλεση, ο ασκούμενος σηκώνει πολύ ψηλά το πόδι του. Είναι κάτι που στην πραγματικότητα πρέπει να αποφευχθεί, καθώς με το σήκωμα του ποδιού παρατηρείται στροφή στη μέση.

Στόχος της άσκησης είναι η ενεργοποίηση των μυών της μέσης και της πλάτης όπως είναι ο πολυσχιδής , ο ορθωτήρας του κορμού αλλά και των κοιλιακών . Με την ενεργοποίηση και εκγύμναση των μυών αυτών, επιτυγχάνεται η δυναμική σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης.

Η συγκεκριμένη άσκηση δεν αποτελεί εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας , μπορεί όμως να εφαρμοστεί από το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού. Αν έχετε κάποιο πόνο στη μέση , επισκεφθείτε έναν καταρτισμένο επαγγελματία υγείας !