Οι 3 ασφαλεστερες ασκησεις για τον πονο στη μεση ! Νο. 2 curl up! (Video)

//Οι 3 ασφαλεστερες ασκησεις για τον πονο στη μεση ! Νο. 2 curl up! (Video)

Σε προηγούμενη ανάρτηση , σας παρουσιάσαμε την πρώτη από τις τρεις ασφαλέστερες ασκήσεις για τον πόνο στην μέση. Αν δεν την έχετε δει μπορείτε να μπείτε σε προηγούμενο blog μας και να δείτε το βίντεο!

Η σημερινή άσκηση, αποτελεί την δεύτερη ασφαλέστερη άσκηση για τη μέση , σας την παρουσιάζουμε καθώς έχει πολλά οφέλη . Η άσκηση αφορά την ενεργοποίηση των κοιλιακών μυών, που προσδίδουν μια μεγαλύτερη σταθερότητα στην σπονδυλική στήλη . Έτσι μπορούμε να αποφύγουμε τον πόνο στη μέση μας, αλλά και να τον διαχειριστούμε ειδικότερα αν εκείνος είναι στη χρόνια φάση.

Οι κλασικοί κοιλιακοί (ροκανίσματα) που πραγματοποιούνται συχνά από αθλητές και μη, είναι η πιο διαδεδομένη άσκηση κοιλιακών. Πόσο πολύ όμως τους γυμνάζουν τελικά; Έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα ροκανίσματα ενεργοποιούν τους κοιλιακούς μύες μόλις 20%-30% !

Επίσης, η επαναλαμβανόμενη κίνηση που γίνεται στη μέση, δημιουργεί ένα μοχλό στα χαμηλότερα επίπεδα της και στην ουσία επιβαρύνει περισσότερο τους μεσοσπονδύλιους δίσκους. Αυτό σημαίνει ότι τα ροκανίσματα , μας ” παίρνουν περισσότερα απ’όσα μας δίνουν” βάζοντας τη μέση μας σε κίνδυνο .

 

Λίγα λόγια για τη σημερινή άσκηση : Ξαπλώστε με την πλάτη στο πάτωμα, λυγίστε το ένα πόδι ώστε το πέλμα σας να πατάει στο έδαφος και αφήστε το άλλο πόδι τεντωμένο. Τοποθετήστε τα χέρια σας κάτω από τη μέση σας, πιέστε προς τα κάτω με τη μέση σας και ανασηκώστε ελαφρώς το κεφάλι. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τον αυχένα σας, αποφύγετε το σήκωμα του κεφαλιού. Σε αυτό το σημείο θα αρχίσετε να νιώθετε τους κοιλιακούς σας να ενεργοποιούνται . Ξαπλώστε κάτω, επαναλάβετε. Η άσκηση είναι πολύ απλή και ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Ένα καλό Tip για να ενεργοποιηθεί περισσότερο η περιοχή των κοιλιακών σας, είναι η εξής :Πριν να βάλετε τα χέρια σας κάτω από τη μέση σας, ξαπλώστε και τοποθετήστε τα δαχτυλά σας δεξιά και αριστερά από τον αφαλό σας και προσπαθήστε να σπρώξετε προς τα εξώ τα δάχτυλα σας. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται ο εγκάρσιος κοιλιακός, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη σταθερότητα της σπονδυλικής στήλης !

Η τρίτη και τελευταία ασφαλέστερη άσκηση για τη μέση έρχεται την επόμενη εβδομάδα ! Μείνετε μαζί μας !

Για να παραμείνετε ενημερωμένοι, μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα Social Media!

Instagram : @Nomorepain.gr Nomorepain.gr Facebook : Nomorepain-Rhodos NaprapatKlinik