Οι 3 ασφαλεστερες ασκησεις για τον πονο στη μεση ! Νο.3 Side bridge !

//Οι 3 ασφαλεστερες ασκησεις για τον πονο στη μεση ! Νο.3 Side bridge !

Τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, ανεβάσαμε δύο βίντεο στο blog του NoMorePain.gr που αφορούσαν τις ασφαλέστερες ασκήσεις για τον πόνο στη μέση. Αν δεν τα έχετε δει ακόμα μπείτε και δείτε τα!

Σήμερα σας παρουσιάζουμε την τελευταία άσκηση, η οποία ονομάζετε side bridge ή αλλιώς στα ελληνικά πλάγια γέφυρα ! Η συγκεκριμένη άσκηση ενεργοποιεί τους πλάγιους κοιλιακούς, συμβάλλοντας έτσι στη σταθερότητα του κορμού μας. Οι δύο πρώτες ασκήσεις (Bird-Dog, Curl up) ενεργοποιούν τους κοιλιακούς και τους μύες της πλάτης, οπότε απ ότι καταλαβαίνεται με αυτή την άσκηση ολοκληρώνεται σε μεγάλο βαθμό ο συνδυασμός των ασκήσεων που μπορείτε να κάνετε ώστε να έχετε έναν σταθερό κορμό και ως συνέπεια μια πιο σταθερή σπονδυλική στήλη.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτές τις ασκήσεις καλό θα ήταν να τις αποφύγετε αν έχετε κάποιο οξύ επεισόδιο με πόνο στη μέση, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα να τις κάνετε για πρόληψη του πόνου της μέσης ή για ενδυνάμωση του κορμού σας αν βρίσκεστε στην χρόνια φάση.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της άσκησης οι οποίες ταιριάζουν σε κάθε άτομο ξεχωριστά , ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκεται , αλλά και το πόσο εκπαιδευμένος είναι να ενεργοποιεί τους μύες του κορμού του.

Λίγα λόγια για την σημερινή άσκηση :

Στο βίντεο παρουσιάζουμε την άσκηση στην πιο απλή μορφή της (υπάρχει τρόπος αργότερα να κλιμακώσετε τον βαθμό δυσκολίας αλλά αυτό θα το καλύψουμε σε μεταγενέστερη ανάρτηση).

Ξαπλώνετε στο πλάι στηριζόμενοι στον αγκώνα, ο οποίος πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από τον ώμο σας, τα γόνατα λυγισμένα, και τα ισχία σε ελαφριά κάμψη. Σφίξτε τους κοιλιακούς σας και ανασηκώσετε την λεκάνη σας ελαφρώς μπροστά και διαγώνια. Στην επιστροφή επιστρέψετε την λεκάνη πίσω και διαγώνια για να μην πονέσετε την μέση σας. Όσο καλύτερα ελέγχεται την άσκηση, αυτή η διαδικασία δεν είναι απαραίτητη. Μπορείτε τότε να ανεβοκατεβάζετε την λεκάνη εντελώς πλάγια.

Η πλευρά που γυμνάζεται στην άσκηση είναι αυτή που είναι προς το πάτωμα. Κάνετε 10 επαναλήψεις επι 3 σετ στην μια πλευρά και επαναλάβετε και από την άλλη πλευρά.

Για να παραμείνετε ενημερωμένοι, μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα Social Media

Instagram : @Nomorepain.gr

Facebook: Nomorepain-Rhodos NaprapatKlinik