Πόνος και Trigger Points !

//Πόνος και Trigger Points !

Στο σημερινό blog θα αναφερθούμε στον πόνο που προέρχεται από τα σημεία πυροδότησης πόνου ή αλλιώς trigger points!

Τι είναι τα trigger points ;

Τα σημεία πυροδότησης πόνου αποτελούν ένα υπερευαίσθητο σημείο στον μυ το οποίο είναι ανιχνεύσιμο με την ψηλάφηση! Ο πόνος γίνεται ακόμα πιο έντονος όταν του ασκηθεί πίεση, και μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία και κινητικές δυσλειτουργίες. Επίσης, είναι υπεύθυνα για τοπικό ή αναφερόμενο πόνο (δηλαδή πόνο σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος).

Τι προκαλούν ;

Ενδεικτικά τα trigger points στους μυς της πλάτης και του αυχένα, μπορούν να οδηγήσουν σε πονοκεφάλους / ημικρανίες, στους μυς του ώμου μπορούν να προκαλέσουν πόνο στο μπράτσο ή το αντιβράχιο, ενώ από τα trigger points  στη μέση μπορεί να αναπαραχθεί πόνος στο ισχίο, που συχνά μπερδεύεται με ισχιαλγία!

Πως δημιουργούνται τα σημεία πυροδότησης πόνου;

Μπορούν να δημιουργηθούν με επαναλαμβανόμενες κινήσεις (π.χ. λόγω εργασίας) , από κινήσεις υψηλής ταχύτητας (π.χ. μετά από τροχαίο , πτώση ή χτύπημα) και από στάσης μεγάλης έντασης (για παράδειγμα στο γραφείο).

Πως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε;

1) Μέσω θερμών επιθεμάτων για αύξηση της αιματικής ροής !

2) Με προοδευτική πίεση για 30 δευτερόλεπτα έως 2 λεπτά !

3) Με την εφαρμογή ξηράς βελόνας (που θα πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας)

4) Με διατάσεις !

5) Με σωστή ενδυνάμωση!

Μερικές φορές εκτός από πόνο, τα trigger points προκαλούν ερυθρότητα στο δέρμα, εφίδρωση και ζάλη. Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι οι συναισθηματικοί και ψυχολογικοί παράγοντες, μπορούν να ενεργοποιήσουν τα σημεία πυροδότησης πόνου!

Δεν γνωρίζετε αν πονάτε λόγω trigger points ; Επισκεφθείτε τον κατάλληλο επαγγελματία υγείας! 

Με την ευκαιρία του σημερινού μας blog, η ομάδα του No Μore Pain θέλει να σας ευχηθεί Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση! Ευχόμαστε επίσης να περάσετε όμορφα με τις οικογένειες σας, με υγεία,  χαρά και αγάπη !