Τελικα ο πονος στη μεση περναει με ασκησεις απο το ιντερνετ;

//Τελικα ο πονος στη μεση περναει με ασκησεις απο το ιντερνετ;

O πόνος στη μέση λόγω της πολυπλοκότητας της, δεν προέρχεται μόνο από μια συγκεκριμένη δομή. Στη μέση υπάρχουν μύες , αρθρώσεις, νεύρα και άλλες δομές που μπορεί να προκαλέσουν πόνο στη μέση , στο ισχίο και το πόδι.

Αποτελεί συχνό φαινόμενο, οι ασθενείς που έχουν πόνο στη μέση , να ψάξουν στο google ή στο YouTube διάφορες ασκήσεις που θα καταπραΰνουν τον πόνο τους ή θα τον εξαλείψουν στη στιγμή !

Αυτό το φαινόμενο, εκτός από απίθανο, μπορεί να είναι και επικίνδυνο για τον ασθενή, αφού θα προσπαθήσει να κάνει διάφορες ασκήσεις, οι οποίες μπορεί να μην ταιριάζουν με την περίπτωση του , χειροτερεύοντας έτσι τα συμπτώματα του !

Στο διαδίκτυο, ο καθένας μπορεί να γράψει ελεύθερα την άποψη του, χωρίς να παραθέσει στοιχεία ή παραπομπές. Μπορεί να φανερώνει τα πράγματα ωραιοποιημένα, παρουσιάζοντας τις ιδανικές ασκήσεις που θα εξαλείψουν κάθε πόνο!

Σκεφτείτε όμως, όταν είστε άρρωστοι με βήχα και πυρετό, θα ψάξετε στο ίντερνετ την κατάλληλη αντιβίωση; Εννοείται πως όχι! Θα πάτε πρώτα στον κατάλληλο επαγγελματία υγείας, ώστε να σας καθοδηγήσει για να πάρετε το σωστό φάρμακο στη σωστή δόση!

Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να σκεφτείτε για την μέση σας ! Η κατάλληλη αξιολόγηση από έναν καταρτισμένο επαγγελματία υγείας , θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας, ο οποίος δεν είναι άλλος από την ανακούφιση του πόνου και την θεραπεία της αιτίας !

Στο ερώτημα αν υπάρχουν ειδικές ασκήσεις που μπορούν να ανακουφίσουν τη μέση σας, η απάντηση είναι ναι! Πρέπει όμως πρώτα να γίνει σωστή αξιολόγηση ώστε να δοθούν οι κατάλληλες ασκήσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο να ανακουφίσουν τον πόνο, να επαναφέρουν τον εύρος κίνησης της μέσης σας και να σας επιτρέψουν να μάθετε να διαχειρίζεστε τα συμπτώματά σας!

Ακόμα, στο ίντερνετ υπάρχουν διάφορες ασκήσεις με διατάσεις , ενεργοποίηση και ενδυνάμωση των μυών του κορμού , που όμως δεν ενδείκνυνται τόσο για αντιμετώπιση του πόνου της μέσης, όσο για πρόληψη αυτής. Τέτοιες ασκήσεις θα σας προτείνουμε σε επόμενο κείμενο, ώστε να θωρακίσετε τη μέση σας και να αποκτήσετε έναν πιο σταθερό κορμό !

Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν σερφάρουμε στο διαδίκτυο, αλλά και να έχουμε κριτική σκέψη. Μπορεί να υπάρχει ελεύθερη γνώση, όμως πρέπει να γνωρίζουμε ότι ένας επαγγελματίας υγείας μπορεί να μας βοηθήσει περισσότερο ! Η κριτική μας ικανότητα μπορεί να μας προστατέψει από διάφορες κακοτοπιές του διαδικτύου και να μας σώσει από μεγαλύτερη ταλαιπωρία !

Κλείνοντας, στην Ελλάδα όλο και περισσότερα είναι τα κρούσματα της κυβερνοχοδρίας ! Κυβερνοχονδρία ονομάζεται η ψευδής πεποίθηση ότι τα συμπτώματα που έχουμε διαβάσει στο ίντερνετ αντικατοπτρίζουν την πάθηση που έχουμε !

Αναλογιστείτε , όλοι μας είμαστε διαφορετικοί, με διαφορετικές ανάγκες, διαφορετική καθημερινότητα , γίνεται να μας βοηθούν όλους το ίδιο οι ίδιες ασκήσεις απ’το ίντερνετ; Επίσης η google όσο εξυπηρετική και αν είναι, δεν παρέχει υπηρεσίες υγείας σε καμία περίπτωση. Οπότε την επόμενη φορά που θα έχετε πόνο στη μέση, επισκεφθείτε έναν καταρτισμένο επαγγελματία υγείας! Εκείνος μπορεί να σας βοηθήσει !