Φυσικοθεραπεία

/Φυσικοθεραπεία

Ανεξαρτητοποιηθείτε και επιστρέψτε στις καθημερινές σας δραστηριότητες!

Η φυσικοθεραπεία αποτελεί μια επιστήμη υγείας που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται ραγδαία. Μέσω της φυσικοθεραπείας αντιμετωπίζονται μυοσκελετικά, νευρολογικά και καρδιοαναπνευστικά περιστατικά.

Μετά την αξιολόγηση του εκάστοτε περιστατικού, δημιουργείται στο No More Pain ένα θεραπευτικό πλάνο, ώστε να βρεθεί η κατάλληλη θεραπεία εξατομικευμένα. Η φυσικοθεραπευτική συνεδρία μπορεί να περιλαμβάνει διάφορες θεραπευτικές μεθόδους, όπως κινητοποίηση της σπονδυλικής στήλης και των περιφερικών αρθρώσεων, θεραπευτική άσκηση και μάλαξη, καθοδήγηση και εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων. Επίσης, φανερώνει μεγάλα οφέλη σε άτομα που χρειάζονται χειρουργείο, τόσο προεγχειρητικά όσο και μετεγχειρητικά, σε περιπτώσεις όπως ανακατασκευή χιαστού, μηνίσκο, αρθροπλαστικές, χειρουργεία ώμου, αγκώνα κ.ά.

Μέθοδος McKenzie

Τι είναι η μέθοδος McKenzie, ή αλλιώς μηχανική διάγνωση και θεραπεία; Είναι μια μέθοδος που έχει ως κύριο στόχο να εκπαιδεύσει και να εφοδιάσει τον ασθενή με τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να μπορεί να αυτοθεραπεύεται. Με τη συγκεκριμένη μέθοδο αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της μέσης, του αυχένα, των περιφερικών αρθρώσεων, ενώ ο ασθενής μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα εργαλεία για το υπόλοιπο της ζωής του.

Αν η μέση ή ο αυχένας του ασθενούς μπορεί να θεραπευθεί με τη μέθοδο McKenzie, θα είναι γνωστό από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες με το θεραπευτή.

Με τη μέθοδο ΜcKenzie ο ασθενής ανεξαρτητοποιείται εντελώς από το θεραπευτή, αφού μετά την εκπαίδευση από εκείνον, μπορεί να επέμβει, όντας ικανός να χειριστεί μόνος του τα δικά του επώδυνα συμπτώματα.

Με αυτό τον τρόπο ο ασθενής κερδίζει χρόνο και χρήμα. Με τη μηχανική διάγνωση και θεραπεία, θεραπεύονται παθολογίες με συμπτώματα ισχιαλγίας, οσφυαλγίας, αυχεναλγίας, πονοκεφάλου, αυχενοβραχιόνιου συνδρόμου. Επίσης, αντιμετωπίζονται πόνοι στο ισχίο, το γόνατο και τον άκρο πόδα, που προέρχονται από μηχανικά αίτια.

Οι στόχοι που επιτυγχάνονται ακολουθώντας τη μέθοδο μηχανικής διάγνωσης και θεραπείας, είναι οι εξής: Αντιμετώπιση συμπτωμάτων, αποκατάσταση λειτουργικότητας, πρόληψη υποτροπών.

Kinesiotape

To kinesiotape είναι για μια ελαστική θεραπευτική ταινία που χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία συνηθισμένων αθλητικών κακώσεων και ποικίλων σωματικών πόνων. Ρυθμίζει το μυϊκό τόνο και βοηθάει τη μικροκυκλοφορία κάτω από το δέρμα, επιταχύνοντας τη διαδικασία της επούλωσης. H ταινία kinesiotape είναι κολλητική και πολύ ποιοτική και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εφαρμογή της να παραμένει στο δέρμα για μέρες. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη μεταξύ αθλητών υψηλού επιπέδου.

Θεραπευτικό λέιζερ

Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία τοπικού πόνου, φλεγμονής, κάκωσης μυών, τενόντων και συνδέσμων. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη θεραπεία του πόνου που σχετίζεται με τον αυχένα. H θεραπεία με laser είναι εντελώς ανώδυνη και βασίζεται σε μια διαδικασία βιολογικών διεγερσιών, που διαφορετικά ονομάζονται φωτοβιολογικές επιδράσεις.